ChefGomba gombafasírt

Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

Hozzávalók:
500-600 g csiperkegomba
1 kisebb cukkini
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
100-150 g zsemlemorzsa
2 kisebb cékla
apróra vágott kapor
olaj, só, bors

Elkészítés:

Kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük a nyers gombát és a cukkinit. Egy szűrőtálba tesszük, lecsepegtetjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy keverőtálba tesszük a gombás-cukkinis masszát és hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amennyiben szeretnénk, hogy pikánsabb legyen, chilipaprikával is megbolondíthatjuk.

Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható massza legyen belőle. Kis gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, hogy ne essen szét a sütésnél. Felhevített olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. A nyers céklát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Salátaöntetet készítünk: citromlevet, olívaolajat, pici sót és apróra vágott kaprot összekeverünk és beleforgatjuk a nyers reszelt céklát. A frissen kisült gombafasírtot ezzel a salátával tálaljuk