Grillezett gomba zöldségekkel és sült polentával
Grillezett gomba zöldségekkel és sült polentával
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba nagyobb méretű fehér és barna csiperkegomba vegyesen
- 1 cukkini
- 2 sárgarépa
- 200 g kelbimbó
- zöldség fűszerkeverék
A polentához:
- 200 g kukoricadara
- 1 liter alaplé
A zöldborsópüréhez:
- 400 g zöldborsó (mirelit)
- snidling
Elkészítés:
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a gombát negyedeljük és zöldség fűszerkeverékkel roppanósra pirítjuk.
A polentát érdemes előző nap elkészíteni. Ehhez a kukoricadarát alaplében kásává főzzük, majd tortaformába öntjük, hogy megszilárduljon. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt tetszés szerinti formára vágjuk és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk.
A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.