,

Grillezett gomba zöldségekkel és sült polentával

Grillezett zoldsegek es gomba polentaval

Grillezett gomba zöldségekkel és sült polentával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba nagyobb méretű fehér és barna csiperkegomba vegyesen
  • 1 cukkini
  • 2 sárgarépa
  • 200 g kelbimbó
  • zöldség fűszerkeverék

A polentához:

  • 200 g kukoricadara
  • 1 liter alaplé

A zöldborsópüréhez:

  • 400 g zöldborsó (mirelit)
  • snidling

Elkészítés:
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a gombát negyedeljük és zöldség fűszerkeverékkel roppanósra pirítjuk.

A polentát érdemes előző nap elkészíteni. Ehhez a kukoricadarát alaplében kásává főzzük, majd tortaformába öntjük, hogy megszilárduljon. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt tetszés szerinti formára vágjuk és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk.

A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.