Az egyetlen, nem állati eredetű természetes D-vitamin forrás a Napon kívül.
Kiegyensúlyozott táplálkozás
Hazánkban az egy főre eső gombafogyasztás igen alacsonynak mondható, mindössze 1-1,5 kilogramm évente, míg Nyugat-Európában ennek a duplája. Pedig a gombának számos pozitív tulajdonsága van, és remekül beépíthető a mindennapi étrendbe, ha fontos számodra az egészségtudatos táplálkozás. Küldetésünknek tekintjük, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a gombafogyasztási kultúrát, amely hozzájárulhat a kiegyensúlyozott táplálkozás és ezzel az egészséges életmód kialakításához.
TOP 10 érv a gombafogyasztás mellett
Egész évben elérhető, friss vitaminforrás.
Szénhidrát tartalma elenyésző.
Alacsony a glikémiás indexe.
Alacsony a kalóriatartalma.
Magas a rosttartalma.
Ásványi és tápanyagokban igen gazdag.
Glutén- és laktózmentes.
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A kalap és a tönk is fogyasztható, azaz nem képződik konyhai hulladék.