Fogyasszunk gombát!
A PromontorTV riportja az európai gombafogyasztást népszerűsítő kampányról. Tovább
Koronavírus-járvány után a hazai gombaipar
Más mezőgazdasági ágazatokhoz hasonlóan a gombaszektort is kihívás elé állította a koronavírus-járvány, amelyből azonban sikerrel lábalt ki az ágazat; az egészségesebb étrend előtérbe kerülésével pedig megnőtt a kereslet a gomba iránt a hazai piacon is. Tovább
Gombatermesztési beruházás
A gombatermesztésben nagy lehetőség van: kiszámítható piac, folyamatos kereslet. Egy modern gombaház 30 évig alkalmas lehet minőségi termék előállítására. Tovább
Igazi szuperélelmiszer a gomba
Minden étrendbe beilleszthető, szuperélelmiszer a gomba. Nem véletlen, hogy a magyarok tányérján is egyre gyakrabban előfordul a sajátos ízvilágú alapanyag. Tovább
OMÉK Miniszteri Nagydíjat nyertünk
Kifogástalan minőségi termékeinkért az OMÉK Miniszteri Nagydíjában részesültünk. Tovább
ATV Új Mezőgazdasági Magazin riport
Az Új Mezőgazdasági Magazin információkat, érdekességeket, újdonságokat mutat be a mezőgazdaság háza tájáról, de nem csak a mezőgazdaságból élőknek. Az OMÉK Miniszteri Különdíjunkról és tevékenységünkről adott interjút Mutsy Árpád tulajdonos (12 perc 23 másodperc). Tovább
Effekteam díjat nyertünk
A megújult Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjának célja, hogy elismerje és minél szélesebb körben megismertesse a cégek által alkalmazott hatékony környezeti, társadalmi és irányítási megoldásokat, ezzel is elősegítve a vállalatok, vállalkozások ESG-fókuszú szemléletének további fejlődését. Tovább
MillásReggeli riport
A RádióCafé Millásreggeli című műsorában Mihálovits gazda Mutsy Árpádot kérdezte az EU gombafogyasztást ösztönző kampányáról. Tovább
Hogyan készült?
Gyetván Csaba most megmutatja, hogyan készül a gombakomposzt és hogyan terem a friss gomba! Tovább
Effekteam-tagok lettünk
Sikeres és felelős hazai vállalat csatlakozott az Effekteamhez! Tovább
Komoly támogatás a gombatermesztésnek
Az elmúlt idők nehézségei persze ezt az ágazatot sem kímélték, ám ennek ellenére nem kell vagyonokat otthagyni érte a boltokban. Ráadásul komoly támogatáshoz juthat az, aki most a termesztésére adja a fejét. Tovább
GreenPledge tagok lettünk
Mi is csatlakoztunk a felelős reklámozáshoz. Tovább
Az árcsúcs egy picit még odébb van
Magyarország egyik legismertebb gombatermesztője szerint hamarosan tetőznek az árak a boltokban, aztán elindul egy visszarendeződés. A negatív piaci folyamatokban leginkább a tőke kapzsiságát látja.. Tovább
Marketing Diamond díjat nyert IskolaGomba programunk
2022-ben IskolaGomba programunk elnyerte a Magyar Marketing Szövetség Gyémánt díját a Társadalmi célú kampány kategóriában. Tovább
Precíziós megoldások a gombaiparban
Az agrárium minden területén a precíziós gazdálkodás a jövő útja, a hatékonyság egyik fő feltétele – hangzott el a PREGA Konferenciához kapcsolódó üzembejáráson, a gombatermesztő Bio-Fungi Kft. ócsai telephelyén. Tovább
A gombatermesztési hulladék újrahasznosítása
A különböző gombafajok termesztése során a leszedett gomba súlyához és térfogatához képest többszörös mennyiségű letermett komposzt és egyéb szedési hulladék keletkezik, amely nagy térfogata miatt csak korlátozott földrajzi távolságra szállítható gazdaságosan. Ez a tápanyagokban dús biomassza ugyanakkor alkalmas lehet különböző rovarlárvákkal történő újrahasznosításra. Tovább
Főmenü – a gomba
Széll Tamás és gombás ételei. Tovább
Főmenü mini beharangozó
A gombatermesztés rejtelmei. Tovább
M1 Summa riport
Az M1 Summa című műsora most a Bio-Fungi ócsai gombatermesztő telephelyén forgatott!! Tovább
Gombaételek „Diana receptek”
Egyszerűtől a különlegesig. A Diana receptek 80. száma telis-tele gombás ételekkel, szám szerint 27-tel! Jó olvasást és főzést kívánunk! Tovább
NÉBIH Szupermenta díjazott a ChefGomba
Büszkén jelentjük, hogy a NÉBIH terméktesztjén elsők lettünk! Ez is bizonyítja, hogy a ChefGomba tényleg a legjobbak választása. A minőségből nem engedünk!! Tovább
Milyen a jó gomba?
Az élelmiszerboltok polcain és a piacokon nagyon sokféle termesztett és vadon termett gombával találkozhatunk. A fehér csiperkegomba szinte minden üzletben elérhető, ezért most adunk néhány hasznos tanácsot, hogy milyen szempontok figyelembevételével érdemes csiperkegombát vásárolnunk. Tovább
ChefGomba az Élelmiszerbank Adománykonvojban
Az idei Élelmiszerbank Adománykonvojban is részt vettünk, ChefGomba kamionunkkal újabb friss termesztett gombatermékekkel segítettük a rászorulókat. Tovább
Újra MagyarBrands díjas a ChefGomba
A MagyarBrands program több mint egy évtizede díjazza a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbeket. A MagyarBrands program küldetése az elmúlt 12 év alatt sem változott: a vásárlók és az üzleti világ figyelmét ráirányítani a legsikeresebb hazai fogyasztói, üzleti vagy innovatív márkák termékeire, szolgáltatásaira. A Szakmai Bizottság döntése alapján a ChefGomba MagyarBrands díjas, KIVÁLÓ MÁRKÁNAK számít a hazai fogyasztói TOP márkák egyikeként.
Fenntarthatóság Szimbóluma díjat nyertünk
A Fenntarthatóság Szimbóluma versenyen olyan cégek és projektek részesülnek elismerésben, amelyek hozzájárulnak a karbonlábnyom csökkentéséhez, a klímaváltozás elleni küzdelem támogatásához, a körforgásos gazdaság szereplőinek nagyobb számához. Fenntartható gombatermesztésünk most ebben a díjban részesült. (Tovább)
Érték és Minőség nagydíjas a ChefGomba Gourmet termékcsalád
Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében szeptember 9-én. Idén a védjegy használatot és a kitüntetést 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 41 főcsoport több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen. A legkiemelkedőbb pályázatok munkájuk elismeréseként értékes díjakban is részesültek, köztük a Bio-Fungi Kft. ChefGomba Gourmet termékcsaládja is. Tovább
A tökéletesen elkészített laskagomba
Az Auchan Felfedezések helyszínein azonnal ki is próbáljuk a friss termékeket, ez most sincs másképp, Rákóczi Feri az ócsai gombatermesztő üzemünket meglátogatva azonnal belecsapott a “lecsóba”. Nézzétek meg, hogyan készül a világ egyik legjobb csirkemell steakje sült paradicsomokkal és laskagombával szó szerint egyenesen, frissen szedve a termesztőházból!
A nélkülözhetetlen alapanyag
Mindig legyen felírva a bevásárlólistádra a termesztett gomba. Csodásan feldob minden ételt, ezért is nélkülözhetetlen alapanyag! Nézd meg te is!
Legújabb imázsfilmünk
Elkészült legújabb imázsfilmünk gombatermesztésünkről, amely betekintést ad a kulisszák mögé és kiderül, milyen fontos a csapatmunka illetve, hogy hogyan kerül a friss, termesztett gomba minden nap a boltok polcaira és így az asztalodra. Nézd meg te is!
Auchan felfedezések – a gomba
Az Auchan Felfedezések sorozatban Rákóczi Feri ezúttal nálunk járt, ahol megismerhette a gombatermesztés csínját-bínját. Nézd meg te is!
Ismerd meg az Auchan friss gombáit
Rákóczi Feri most annak járt utána, honnan érkeznek 24 órán belül az áruházainkba a szebbnél szebb friss, illatos gombák. Nézd meg te is, csodáld meg az ínycsiklandó csiperkéket és laskagombákat, és szerezd be őket az Auchanban, hogy egy felejthetetlen ételt készíthess belőlük!
Csiperkegomba-termesztésről a Novum műsorban
Csiperkegomba-termesztésünkkel foglalkozik a Duna TV-n futó Novum című tudományos, ismeretterjesztő műsor. A videó ide kattintva tekinthető meg.
Európai Friss kalandok és a gomba
A gomba sokoldalúan felhasználható, egészséges és friss élelmiszer, amely a gombaházból egyenesen a dobozba kerül, emberi kéz legközelebb felhasználáskor érinti. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs Marton Adrienn-nel kukkantott be a gombatermesztés fortélyaiba, velük tartott Frutti és Veggi is, akik a gyerekek felé közvetítik a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságát. A videó ide kattintva tekinthető meg.
Gombatermesztésről jövőidőben
A Jövőidő a Greendex.hu magazinműsora Váczi Gergely vezetésével. Az első online magazin, amely a fenntartható fejlődés környezeti, gazdasági és társadalmi vonatkozású kérdéseit, aktualitásait hivatott bemutatni. Az adásban most hazánk legelőremutatóbb gombafarmját mutatták be. A videó ide kattintva tekinthető meg.
Drónvideó
Drónos videó készült ócsai gombatermesztő telephelyünkről, amelyben a csiperkegomba termesztő házakat és a laskagomba sátrakat mutatjuk meg.
A videó ide kattintva tekinthető meg.
Hőstermelők
Umenhoffer Péter az AXIÁL Kft. marketing igazgatója és Papp Gergő riporter, alias Pimasz úr új videósorozat keretében mutatja be az élelmiszeripari késztermékek útját keletkezésüktől a csomagolásig.
Ezúttal azt láthatjuk, hogy lesz szalmából gomba, katt ide: Hőstermelők
Forbes
Mondhatnám kajánul, hogy bezzeg a mi vállalkozásunk jól működik, de nem ez volt a célom.
Ha valaki egy magyarországi szupermarketben gombát vesz, jó esélye van, hogy azt a Bio-Fungi termesztette. A cég hosszú éveken át több milliárd forintot fektetett beruházásokba, és meg is lett az eredménye: ma a Bio-Fungi az ország legnagyobb gombatermesztője és gombakomposzt gyártója. Mutsy Árpádnak azonban csak az egyik szeme nevet – és csak részben a koronavírus okozta bevételkiesés miatt.
A cikk ide kattintva folytatódik.
PÉNZ7
Vállalkozói mintaóra általános iskolában Mutsy Árpáddal – 2020
A PÉNZ7 célja, hogy közelebb hozzák a vállalkozások világát a fiatalokhoz, megismertessék őket azzal, hogy igenis lehet és érdemes nagyot álmodni. Vannak buktatók, de ha valaki hisz abban amit csinál, kitartó és innovatív, akkor igenis nagy dolgok születhetnek.
A mintaóra ide kattintva tekinthető meg.
Mesterember – Gombatermesztés
A Mesterember című sorozat hetente egy szakmát mutat be testközelből, hogy segítse a bizonytalankodókat a választásban.
Az Agrárszektor.hu írása
Legendás élelmiszer került vissza a magyar konyhákba: egyre többen eszik
A munkaerőhiány okozta problémák a magyar gombatermesztést is elérték, így a Bio-Fungi is rendesen megküzdött a dolgozók hiányával az utóbbi években. Úgy tűnik, 2019-re sikerült megoldást találni. Több hazai cég is abbahagyta a termesztést a felmerülő problémák miatt, azonban a Mutsy Árpád tulajdonába tartozó vállalkozás ezt lehetőségként éli meg.
A cikk ide kattintva folytatódik.
Gombatermesztésről a HírTV-ben
A Soroló a HírTV gazdabarát vidékmagazinja. A Bio-Fungi gombatermesztéséről készült riport 10 perc 37 másodperctől kezdődik.
Az Agrofórum írása a Bio-Fungiról
Az Év Vállalkozója díj Ócsa városától
Ócsa város Önkormányzata megbecsülése és tisztelete jeléül Az Év Vállalkozója címet adományozta a Bio-Fungi Kft.-nek. A díjat Bukodi Károly polgármester úrtól ügyvezetőnk, Mutsy Árpád vette át.
http://www.biofungi.hu/az-ev-vallalkozoja-dij-ocsa-varosatol/
Az Év Agrárembere díjról a Tájkép műsorban
Mutsy Árpád nyilatkozata az Év Agrárembere díjról az ECHO TV Tájkép című műsorában 16 perc 53 másodperctől látható, hallható:
Magyar Konyha
A Magyar Konyha 2018. márciusi száma foglalkozik az Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok, a Széchenyi 2020 támogatásokkal. Ebben mutatja be cégünket is.
HVG
A multikkal is megvívott a magyar gombás, aki nagyban játszott és bejött neki. Bár a magyarok nem eszik a gombát, a csiperke, a laska és a komposztgyártás több mint kilencmilliárd forintos éves nettó árbevételt hozott az év agráremberének
megválasztott Mutsy Árpád cégeinek … cikk folytatása a hvg.hu oldalon
https://hvg.hu/gazdasag/20180224_A_multikkal_is_megvivott_a_magyar_gombas_aki_nagyb
Az Év Agrárembere Díjról az M1 Ma Este műsorában
Mutsy Árpád, az Év Agrárembere díj nyertese és Mátrai Zoltán, a verseny szerzője nyilatkozik a díjról az M1 Ma este műsorában (2018. február 22.) 6 perc 35 másodperctől:
Bio-Fungi a SIRHA kiállításon a Magyar Gazda adásában
Bio-Fungi Kft. a SIRHA Budapest kiállításon nyilatkozott a Magyar Gazda műsornak.
A riport 16 perc 17 másodperctől látható:
https://www.mediaklikk.hu/video/magyar-gazda-2018-02-19-i-adas/
Csiperkegomba termesztés az Echo TV “Tájkép” műsorban
Az ECHO TV „Tájkép” című magazinja több adásában is foglalkozott a csiperkegomba termesztéssel. 2018.január 13-án ócsai telephelyünkön Fülöp Miklós kolléga mesél a gombatermesztés rejtelmeiről 14 perc 56 másodperctől:
2018. január 27-én Schuszter Pál beszél a csomagolásról és a logisztikáról
Az interjú 5 perc 36 másodperctől látható:
https://www.echotv.hu/adasok/2018/01/27/tajkep/3945
Az Év Agrárembere díjról a 2018. február 17-i adásban nyilatkozik Mutsy Árpád
ügyvezető igazgató 7 perc 23 másodperctől:
https://www.echotv.hu/adasok/2018/02/17/tajkep/4927
Másodszor az Élelmiszerbank Adománykonvojában
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 1979-ben magyar határozati javaslat alapján október 16-át Élelmezési Világnappá nyilvánította. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség
nagy részét sújtó élelmezési gondok megoldása érdekében. Ennek szellemiségében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2006 óta minden évben egy Adománykonvoj elindításával hívja fel a figyelmet az éhezésre és szegénységre.
Az Akciót az Élelmiszerbank a FAO-val közösen szervezi. A Bio-Fungi Kft második alkalommal vett részt az Adománykonvojban. A konvojt a résztvevő vállalatokat bemutató plakátautó vezette fel a budaörsi találkozóhelyről a belvároson és az Andrássy úton át a Városligetig, majd tovább az Élelmiszerbank központjáig. A hagyományokhoz híven a Hősök terén a Műcsarnokban volt a sajtótájékoztató az Élelmezési Világnapról.
https://www.elelmiszerbank.hu/hu/hirek/hireink/konvoj_2017.html
GoPink a Magyar Női Unió konferenciáján
Az ENSZ közgyűlése, felismerve a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben tevékenykedő nők komplex helyzetét, 2007-ben tűzte ki célul a falusi szegénység felszámolását és a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának évenkénti megünneplését. Ezt az eseményt a Magyar Női Unió harmadszorra rendezte meg Magyarországon. 2017. október 16-17-én Debrecenben, a Református Kollégiumban került sor a III. Vidéki Nők Nemzetközi Konferenciájára, amelyen a Bio-Fungi Kft is előadást tartott és bemutatta a női egészségért indított GoPink kampányát.
Tesztvilág
A Tesztvilág csapata egy lelkes “társulat”, akik szeretnek mindent megnézni és kipróbálni. A Bio-Fungi Kft-hez is eljutottak és pár doboz gombával gazdagabban vártuk, hogy mi fog belőle kisülni. Hirtelen ötlettel vezérelve útra keltek egy dalmát
halászfaluba, hogy a megszokott ízvilágot kicsit felkavarva egy helyi étterem konyhájában elkészítsenek egy kreatív ételt, amelynek fő irányvonala a Bio-Fungi két terméke, vagyis a csiperkegomba és a déli tőkegomba.
Hogy mi lett a végeredmény, arról bővebben itt lehet olvasni:
http://tesztvilag.hu/2016/06/28/bio-fungi-hatalmas-sikert-aratott-horvatorszagban/
Figyelő – egy hazai vállalkozás sikertörténete
A Bio-Fungi Kft is szerepel a Figyelő kiadványában, amelyben 50 hazai vállalat sikertörténetét mutatja be.
A cikk a 26-27. oldalon található és online formában itt tekinthető meg: