Waldorf-saláta pirított gombával és fenyőmaggal
Waldorf-saláta pirított gombával és fenyőmaggal
Hozzávalók:
100 g ChefGomba shiitake és laskagomba
1 kisebb zellergumó
2 alma
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál sárga mustár
apróra vágott friss zeller zöldje
fenyőmag
citrom
Elkészítés:
A zellert és az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk citromlével, hogy megtartsa a színét. Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk őket.
A gombákat nagyon vékonyra szeleteljük és folyadékvesztés után ropogósra pirítjuk.
A majonézt összekeverjük a mustárral és a tejszínnel, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, majd beleforgatjuk a zelleres almát és meghintjük a pirított gombákkal, illetve pirított fenyőmaggal.
Frissen készítsük és dolgozzunk hideg hozzávalókkal, kivéve a gombát.