Gombás darált hússal töltött zöldségek
Gombás darált hússal töltött zöldségek
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba laska- és csiperkegomba
- 1 lilahagyma
- 400 g darált hús
- 3 cukkini
- 3 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt pirospaprika
- 100 g reszelt sajt
A kapormártáshoz:
- 3 csokor kapor
- 2-3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- 2-3 dl szárnyas alaplé
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A hagymát dinszteljük meg kis olajon, adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával és pároljuk puhára.
Adjuk hozzá az apró kockákra vágott gombát és a zúzott fokhagymát, majd 5 percig pároljuk őket együtt. A félbevágott paradicsomok és cukkinik belsejét kaparjuk ki, majd töltsük bele a gombás darált húsos tölteléket.
Az így előkészített zöldségeket tegyük hőálló tálba, szórjuk meg reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
Közben elkészítjük a kapormártást. Az apróra vágott kaprot dinszteljük meg pici olajon és szórjuk meg liszttel. Keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Folyamatos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a tejfölt vagy tejszínt. Forraljuk össze és vegyük le a tűzről. A mártás elkészítése folyamatos keverést igényel, különben csomós lesz.
A sült zöldségeket az így elkészített mártással melegen tálaljuk.