Gombás darált hússal töltött zöldségek

ChefGombaGombasDaraltHussalToltottZoldsegek

Gombás darált hússal töltött zöldségek

Hozzávalók:

  • 600 g ChefGomba laska- és csiperkegomba
  • 1 lilahagyma
  • 400 g darált hús
  • 3 cukkini
  • 3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt pirospaprika
  • 100 g reszelt sajt

A kapormártáshoz:

  • 3 csokor kapor
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2-3 dl szárnyas alaplé
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A hagymát dinszteljük meg kis olajon, adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával és pároljuk puhára.

Adjuk hozzá az apró kockákra vágott gombát és a zúzott fokhagymát, majd 5 percig pároljuk őket együtt. A félbevágott paradicsomok és cukkinik belsejét kaparjuk ki, majd töltsük bele a gombás darált húsos tölteléket.

Az így előkészített zöldségeket tegyük hőálló tálba, szórjuk meg reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

Közben elkészítjük a kapormártást. Az apróra vágott kaprot dinszteljük meg pici olajon és szórjuk meg liszttel. Keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Folyamatos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a tejfölt vagy tejszínt. Forraljuk össze és vegyük le a tűzről. A mártás elkészítése folyamatos keverést igényel, különben csomós lesz.

A sült zöldségeket az így elkészített mártással melegen tálaljuk.