Gombás empanada
Gombás empanada
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 100 g főtt quinoa
- 1 csomag újhagyma
- 200 g ricotta
- só, bors, Provence-i fűszerkeverék
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
Elkészítés:
A töltelékhez apró kockára vágott gombát sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, leszűrjük. Mikor kihűlt hozzákeverjük a Provence-i fűszerkeveréket, a ricottát és az apróra vágott hagymát.
A leveles tésztából 10 cm átmérőjű köröket formázunk. A körök egyik felét megkenjünk a töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét és villával lenyomkodjuk a szélét. Felvert tojással megkenjünk a tetejüket és sütőben készre sütjük.
Kitűnő vendégváró falat vagy uzsonna!