Gombás empanada

ChefGomba gombas empanada

Gombás empanada

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 100 g főtt quinoa
  • 1 csomag újhagyma
  • 200 g ricotta
  • só, bors, Provence-i fűszerkeverék
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás

Elkészítés:

A töltelékhez apró kockára vágott gombát sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, leszűrjük. Mikor kihűlt hozzákeverjük a Provence-i fűszerkeveréket, a ricottát és az apróra vágott hagymát.

A leveles tésztából 10 cm átmérőjű köröket formázunk. A körök egyik felét megkenjünk a töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét és villával lenyomkodjuk a szélét. Felvert tojással megkenjünk a tetejüket és sütőben készre sütjük.

Kitűnő vendégváró falat vagy uzsonna!