Gombás pulykarolád
Gombás pulykarolád
Hozzávalók:
500 g ChefGomba csiperkegomba
2 x 200 g pulykamellfilé (1 cm vastagra kiklopfolva)
200 g bacon
100 g ricotta
1 csomag újhagyma
Provence-i fűszerkeverék
500 g salátaburgonya
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
Elkészítés:
Az apró kockára vágott gombát sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, leszűrjük. Mikor kihűlt hozzákeverjük a Provence-i fűszerkeveréket, a ricottát és az apróra vágott hagymát.
A kiterített pulykamell filére terítünk pár csík bacont úgy, hogy a fele lelógjon. Rátesszük a tölteléket, feltekerjük úgy, hogy a lelógó bacon kívülről betakarja. A sütés idejére megtűzzük hústűvel, amelyet a sütés után közvetlenül távolítsunk el (később belekeményedik a húsba).
A burgonyát héjában megfőzzük, majd a héj eltávolítása után fokhagyma és olaj keverékén átpirítjuk.