Gombás padlizsános rakottas

Gombas padlizsanos rakottas

Gombás padlizsános rakottas

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba szeletelt csiperkegomba
  • 500 g darált hús
  • 2 padlizsán
  • 500 g paradicsom passata
  • fokhagyma
  • oregánó
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A padlizsánokat ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk és kevés olajon előgrillezzük őket.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Összepirítjuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Fűszerezzük fokhagymával és oregánóval és összefőzzük.

Egy hőálló tálban rétegeket készítünk: az aljára kerülnek a padlizsánkarikák, majd rá a gombás paradicsomos szósz, újra padlizsán, majd a szósz és így tovább, a tetejét padlizsánnal rakjuk ki.

180 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Klassz kis nyári fogás!