Gombás padlizsános rakottas
Gombás padlizsános rakottas
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba szeletelt csiperkegomba
- 500 g darált hús
- 2 padlizsán
- 500 g paradicsom passata
- fokhagyma
- oregánó
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk és kevés olajon előgrillezzük őket.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Összepirítjuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Fűszerezzük fokhagymával és oregánóval és összefőzzük.
Egy hőálló tálban rétegeket készítünk: az aljára kerülnek a padlizsánkarikák, majd rá a gombás paradicsomos szósz, újra padlizsán, majd a szósz és így tovább, a tetejét padlizsánnal rakjuk ki.
180 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.
Klassz kis nyári fogás!