Gombás raguval töltött burgonya kaporszósszal

ChefGomba gombas raguval toltott burgonya

Gombás raguval töltött burgonya kaporszósszal

Hozzávalók:
500 g ChefGomba barna vagy fehér csiperkegomba
100 g kockázott császárszalonna
fél szál félszáraz kolbász
3-4 nagyobb burgonya
140 g tejföl
olaj, só, bors
A kaporszószhoz: 2 csokor kapor, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A csiperkegombát apró kockákra vágjuk és folyadékvesztésig pároljuk, majd pirítjuk és sózzuk, borsozzuk.
Az apró kockára vágott császárszalonnát saját zsírjában megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott kolbászt és a pirított gombát. Tovább pirítjuk, majd félretesszük.

A főtt burgonyák tetejét levágjuk, közepüket kivájjuk és beletöltjük a szalonnás-kolbászos-gombás ragut. Egy kanál tejfölt teszük a burgonyákra, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben a sajt pirulásáig, kb. 20-25 percig sütjük.

A kaporszószhoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon, állandó keverés mellett dinszteljük. Meghintjük a liszttel, kevés folyadékot adunk hozzá és állandó keverés mellett mártás állagúra főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a legvégén hozzákeverjük a tejfölt.

Összeforraljuk és frissen tálaljuk a töltött burgonyák mellé.