Zöldpesztós cukkinispagetti pirított gombákkal
Zöldpesztós cukkinispagetti pirított gombákkal
Hozzávalók:
300 g ChefGomba laskagomba
100 g shiitake
2 cukkini
zöldpesztó
kéksajt vagy parmezán (opcionális)
fokhagyma
olaj, só, bors
Elkészítés:
A vékony csíkokra vágott gombát sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, hosszan pároljuk, amíg elveszti folyadéktartalmát, ezután pedig hagyjuk, hogy lepiruljon, ezután félretesszük.
A cukkiniket alaposan megmossuk, majd cukkinispagetti készítő segítségével spagetti spirálokat formázunk belőlük. Hagyhatjuk nyersen is a cukkinit, de 2-3 percig hőkezelhetjük is, ez ízlés dolga. Hozzáadjuk a zöldpesztót, óvatosan összeforgatjuk és megszórjuk a pirított gombával.
Kevés kéksajttal vagy parmezánnal még finomabb!