Gombás spenóttal töltött burgonya
Gombás spenóttal töltött burgonya
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba laskagomba levelekre szedve
- 500 g főtt spenót
- 2 dl főzőtejszín (növényi vagy állati)
- 4-5 nagyobb burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat alufóliába tekerjük, tepsibe tesszük és vízágyon puhára sütjük 180 fokos sütőben a burgonya méretétől függően kb. 1,5-2 óra alatt. A sütőben sütés helyett főzhetjük is kb. 45-60 perc alatt. Szúrótűvel tudjuk ellenőrizni a burgonya puhulását.
Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kockára vágott laskagomba leveleket, amelyet közben sózunk, borsozunk.
A spenótot vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd átfuttatjuk egy kevés olajon a zúzott fokhagymával. Sózzuk és összeforraljuk a tejszínnel.
A kész burgonyákat négybe vágjuk, közepükre halmozzuk a spenótot, majd megszórjuk tetejüket a pirított laskagombával.
Laktató húsmentes főétel.