,

Gombás spenóttal töltött burgonya

Gombas spenottal toltott burgonya

Gombás spenóttal töltött burgonya

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba laskagomba levelekre szedve
  • 500 g főtt spenót
  • 2 dl főzőtejszín (növényi vagy állati)
  • 4-5 nagyobb burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat alufóliába tekerjük, tepsibe tesszük és vízágyon puhára sütjük 180 fokos sütőben a burgonya méretétől függően kb. 1,5-2 óra alatt. A sütőben sütés helyett főzhetjük is kb. 45-60 perc alatt. Szúrótűvel tudjuk ellenőrizni a burgonya puhulását.

Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kockára vágott laskagomba leveleket, amelyet közben sózunk, borsozunk.
A spenótot vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd átfuttatjuk egy kevés olajon a zúzott fokhagymával. Sózzuk és összeforraljuk a tejszínnel.

A kész burgonyákat négybe vágjuk, közepükre halmozzuk a spenótot, majd megszórjuk tetejüket a pirított laskagombával.

Laktató húsmentes főétel.