Gombás pirított csirkés egytál

Gombas csirkes egytal

Gombás pirított csirkés egytál

Hozzávalók:

  • 300-400 g ChefGomba barna és fehér csiperkegomba
  • 1 egész kisebb csirkemell (300-400 g)
  • 2 sárgarépa
  • fél fej karfiol
  • fokhagymapor
  • koriander vagy petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Kevés olajon átpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a kisebb rózsákra szedett karfiolt. Megszórjuk fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk. Kevés folyadékkal, fedő alatt pároljuk, pirítjuk, majd hozzáadjuk a negyedelt gombát is. Odapirítjuk, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.

Egytálételként is kiváló, de tálalhatjuk pirított burgonyával vagy főtt rizzsel is.