Gombás-szilvás-sütőtökös egytál
Gombás-szilvás-sütőtökös egytál
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- fél sütőtök
- 250 g szilva
- méz vagy datolyaszirup
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és a nyakát 1,5 centis karikákra vágjuk. Sütőpapírra tesszük, bekenjük mézzel vagy datolyasziruppal, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Figyeljük, hogy kb. félpuha legyen.
A szilvákat félbe vágjuk, megkenjük mézzel és grillserpenyőbe tesszük. Mellé helyezzük a tökkorongokat és a sózott-borsozott szeletelt gombákat. Mindkét oldalukat átpirítjuk, folyamatosan forgatva őket.
Mivel mindhárom alapanyagnak kicsit más az íze, ezek keveredése nagyon különleges eredményt ad. Kiváló felmelegítő lakoma hűvösebb őszi estéken.