, ,

Gombás-szilvás-sütőtökös egytál

Gombas szilvas sutotokos egytal

Gombás-szilvás-sütőtökös egytál

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • fél sütőtök
  • 250 g szilva
  • méz vagy datolyaszirup
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és a nyakát 1,5 centis karikákra vágjuk. Sütőpapírra tesszük, bekenjük mézzel vagy datolyasziruppal, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Figyeljük, hogy kb. félpuha legyen.

A szilvákat félbe vágjuk, megkenjük mézzel és grillserpenyőbe tesszük. Mellé helyezzük a tökkorongokat és a sózott-borsozott szeletelt gombákat. Mindkét oldalukat átpirítjuk, folyamatosan forgatva őket.

Mivel mindhárom alapanyagnak kicsit más az íze, ezek keveredése nagyon különleges eredményt ad. Kiváló felmelegítő lakoma hűvösebb őszi estéken.