,

Grillezett barna csiperkegomba joghurttal és mangósalsával

Grillezett barna csiperkegomba mangosalsaval

Grillezett barna csiperkegomba joghurttal és mangósalsával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • joghurt, só, menta, fokhagyma
  • 2 egész csirkemellfilé szeletekre vágva ízlés szerinti pácban (olívaolaj, görög fűszerkeverék)

A salsához:

  • 1 nagyobb, közepesen érett mangó
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 2 citrom leve
  • 1 csokor friss menta
  • pici só

Elkészítés:
A salsához a mangóhúst, a paprikát, az uborkát kis kockákra vágjuk és összeforgatjuk. Picit sózzuk és rácsavarjuk a citromok levét és megszórjuk apróra vágott mentával.

A gomba tönkjét kitörjük, meggrillezzük a gombafejeket. Ügyeljünk arra, hogy fordítsuk meg őket, hogy a felgyülemlett víz ki tudjon folyni. A joghurtos öntet összetevőit összekeverjük, majd a grillgombafejekbe töltjük.

Meggrillezzük a csirkemelleket, majd a friss salátával és gombával együtt azonnal fogyasztjuk. Meleg nyári napokon nagyon üdítő!