Grillezett barna csiperkegomba joghurttal és mangósalsával
Grillezett barna csiperkegomba joghurttal és mangósalsával
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- joghurt, só, menta, fokhagyma
- 2 egész csirkemellfilé szeletekre vágva ízlés szerinti pácban (olívaolaj, görög fűszerkeverék)
A salsához:
- 1 nagyobb, közepesen érett mangó
- 1 nagy kaliforniai paprika
- 1 kisebb kígyóuborka
- 2 citrom leve
- 1 csokor friss menta
- pici só
Elkészítés:
A salsához a mangóhúst, a paprikát, az uborkát kis kockákra vágjuk és összeforgatjuk. Picit sózzuk és rácsavarjuk a citromok levét és megszórjuk apróra vágott mentával.
A gomba tönkjét kitörjük, meggrillezzük a gombafejeket. Ügyeljünk arra, hogy fordítsuk meg őket, hogy a felgyülemlett víz ki tudjon folyni. A joghurtos öntet összetevőit összekeverjük, majd a grillgombafejekbe töltjük.
Meggrillezzük a csirkemelleket, majd a friss salátával és gombával együtt azonnal fogyasztjuk. Meleg nyári napokon nagyon üdítő!