Grill csiperkegomba szelet szuzpecsenyevel es sult paprikaval

Grillezett csiperkegomba steak szűzpecsenyével és sült paprikával

Hozzávalók:

  • 600 g ChefGomba csiperkegomba steak szelet
  • 2 kisebb szűzpecsenye
  • a páchoz: olívaolaj, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint, fokhagyma
  • 8-10 kápiapaprika
  • balzsamecet, fokhagyma ízlés szerint
  • 1 kg salátaburgonya
  • a salátaöntethez: 1 fej hagyma apró kockákra vágva, 1 csokor finomra vágott metélőhagyma, balzsamecet, olívaolaj, só, kevés víz

Elkészítés:
A húsokat előkészítjük: lehártyázzuk, 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pácban állni hagyjuk – lehetőség szerint egész éjszakára.

A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük. A burgonyákat egészben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, felkarikázzuk és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. Ezt is érdemes előző este elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Utólagos sózást esetleg igényelhet.

A kápiapaprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokos sütőben megsütjük őket kb. 40 percig. Közben forgatjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön. Amikor elkészült, kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk a héját. Tálba helyezzük őket, majd a tepsiben visszamaradt levet átszűrjük, picit sózzuk, megbolondíthatjuk ízlés szerint balzsamecettel és fokhagymával és ezzel meglocsoljuk a kész paprikákat.

A gombákat megsózzuk, majd a hússal együtt meggrillezzük és a burgonyasalátával és sült paprikával tálaljuk.