Grillezett csiperkegomba steak szűzpecsenyével és sült paprikával
Grillezett csiperkegomba steak szűzpecsenyével és sült paprikával
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba csiperkegomba steak szelet
- 2 kisebb szűzpecsenye
- a páchoz: olívaolaj, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint, fokhagyma
- 8-10 kápiapaprika
- balzsamecet, fokhagyma ízlés szerint
- 1 kg salátaburgonya
- a salátaöntethez: 1 fej hagyma apró kockákra vágva, 1 csokor finomra vágott metélőhagyma, balzsamecet, olívaolaj, só, kevés víz
Elkészítés:
A húsokat előkészítjük: lehártyázzuk, 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pácban állni hagyjuk – lehetőség szerint egész éjszakára.
A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük. A burgonyákat egészben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, felkarikázzuk és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. Ezt is érdemes előző este elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Utólagos sózást esetleg igényelhet.
A kápiapaprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokos sütőben megsütjük őket kb. 40 percig. Közben forgatjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön. Amikor elkészült, kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk a héját. Tálba helyezzük őket, majd a tepsiben visszamaradt levet átszűrjük, picit sózzuk, megbolondíthatjuk ízlés szerint balzsamecettel és fokhagymával és ezzel meglocsoljuk a kész paprikákat.
A gombákat megsózzuk, majd a hússal együtt meggrillezzük és a burgonyasalátával és sült paprikával tálaljuk.