Grillgomba spargaval zoldborsokremmel

Grillgomba spárgával és zöldborsómártással

Hozzávalók:

  • 500 g fehér és zöldspárga vegyesen
  • 600 g csiperkegomba steak szelet
  • 5-6 db új sárgarépa
  • olívaolaj, só, bors

A mártáshoz:

  • 400 g zöldborsó
  • 1 dl rizstejszín
  • egy csipet só
  • menta
  • kevés víz

Elkészítés:
A spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd megpároljuk.

A grillgomba szeleteket leöblítjük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pár perc alatt meggrillezzük mindkét oldalát.

A zöldborsót megpároljuk, leszűrjük, majd botturmix-szal összeturmixoljuk. Ekkor egy sűrű püré lesz, így annyi vizet adjunk hozzá, hogy át tudjuk passzírozni. Ezután rizstejszínnel tudjuk krémesíteni és pici vízzel hígítani, illetve sózzuk meg. Megbolondíthatjuk bármilyen friss zöldséggel.

Kitűnő vegán snack a hétvégi filmezéshez!