Grillgomba spárgával és zöldborsómártással
Grillgomba spárgával és zöldborsómártással
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba fehér és zöldspárga vegyesen
- 600 g csiperkegomba steak szelet
- 5-6 db új sárgarépa
- olívaolaj, só, bors
A mártáshoz:
- 400 g zöldborsó
- 1 dl rizstejszín
- egy csipet só
- menta
- kevés víz
Elkészítés:
A spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd megpároljuk.
A grillgomba szeleteket leöblítjük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pár perc alatt meggrillezzük mindkét oldalát.
A zöldborsót megpároljuk, leszűrjük, majd botturmix-szal összeturmixoljuk. Ekkor egy sűrű püré lesz, így annyi vizet adjunk hozzá, hogy át tudjuk passzírozni. Ezután rizstejszínnel tudjuk krémesíteni és pici vízzel hígítani, illetve sózzuk meg. Megbolondíthatjuk bármilyen friss zöldséggel.
Kitűnő vegán snack a hétvégi filmezéshez!