Gombas spargas spagetti

Gombás spárgás spagetti

Hozzávalók:

  • 500 g bébi fehér csiperkegomba
  • 500 g spárga
  • 250 g friss spagetti tészta
  • 50 g szárított paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, végeit levágjuk és 2 centis darabokra vágjuk. A gombákat leöblítjük és negyedeljük. A szárított paradicsomot csíkokra vágjuk.

A felhevített serpenyőben a gombát pirítani kezdjük, sózzuk és kevés olajjal meglocsoljuk.

1-1,5 perc után hozzáadjuk a spárgát és a paradicsomcsíkokat. Rányomjuk a fokhagymát, majd egy kevés olajat és 5-8 perc alatt félroppanósra pirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk. Kevés friss parmezánnal megszórhatjuk tálalás előtt.