,

Lazac sajtszósszal és pirított gombával

Lazac gombaval gnocchival sajtszosszal

Lazac sajtszósszal és pirított gombával

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet lazacfilé
  • 500 g ChefGomba fehér baby csiperkegomba
  • 500 g gnocchi

A sajtszószhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés:
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és pici olajon a bőrükkel együtt átgrillezzük, kivesszük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben a vékony szeletekre vágott gombát szintén átpirítjuk.

A sajtszószhoz besamel alapot készítünk, a felhevített vajhoz hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tejet. Sózzuk, borsozzuk és mikor sűrűbb, hozzáadjuk a reszelt sajtot és egy kevés ideig keverjük, majd levesszük a tűzről.

Azonnal tálaljuk!!!