Lazac sajtszósszal és pirított gombával
Lazac sajtszósszal és pirított gombával
Hozzávalók:
- 4-5 szelet lazacfilé
- 500 g ChefGomba fehér baby csiperkegomba
- 500 g gnocchi
A sajtszószhoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és pici olajon a bőrükkel együtt átgrillezzük, kivesszük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben a vékony szeletekre vágott gombát szintén átpirítjuk.
A sajtszószhoz besamel alapot készítünk, a felhevített vajhoz hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tejet. Sózzuk, borsozzuk és mikor sűrűbb, hozzáadjuk a reszelt sajtot és egy kevés ideig keverjük, majd levesszük a tűzről.
Azonnal tálaljuk!!!