Mézes-szójaszószos gombafejek
Mézes-szójaszószos gombafejek baconbe göngyölt sárgarépaágyon
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba baby barna csiperkegomba
- 8-10 új, zsenge sárgarépa
- 10 szelet bacon
A páchoz:
- 3-4 evőkanál méz
- 3-4 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál szezámolaj
Elkészítés:
A pác összetevőit homogénre keverjük, majd beletesszük a megmosott csiperkegomba fejeket. A sárgarépákat meghámozzuk, majd begöngyöljük a baconszeletekbe és tepsiben 200 fokon ropogósra sütjük, kb. 20-25 perc alatt.
A gombafejeket átpirítjuk: először gyöngyözni fog, de hagyjuk, hogy ráragadjon, rápiruljon a máz.
Frissen tálaljuk és fogyasztjuk!