Nyers gombás tortillatekercs

ChefGomba gombas tortillatekercs

Nyers gombás tortillatekercs

Hozzávalók:

  • 3 nagy méretű tortillalap
  • 500 g ChefGomba hófehér, zárt kalapú csiperkegomba (vékonyra szeletelve)
  • 200 g füstölt lazac vagy vékony füstölt sonka szelet
  • fejes saláta
  • cheddar sajt

A tojáskrémhez:

  • 4-5 főtt tojás
  • 1-2 dl majonéz (ízlés szerint)
  • 1-2 dl tejföl (ízlés szerint)
  • mustár (ízlés szerint)
  • só, bors, kapor

Elkészítés:
A tojáskrémhez a főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd homogénre keverjük a majonézzel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és mustárral ízesítjük és megszórjuk friss kaporral. Kóstolgassuk a krémet, mert eltérő ízlésünk miatt lehet, hogy egyik-másik hozzávalóból többet teszünk bele. A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük.

A tortillalapokat megkenjük a tojáskrémmel, majd ráhelyezzük salátaleveleket, a lazac- vagy sonkaszeleteket, a sajt és a nyers fehér csiperkegomba szeleteket. Óvatosan feltekerjük, mint egy palacsintát és kb. 5 cm széles darabokra vágjuk. Érdemes átszúrni a tekercseket, hogy megtartsa a formáját. Előre is elkészíthetjük, így reggel összerakjuk és ebédre elfogyasztjuk. Finom és tápláló!

TIPP: Ne ijedjünk meg, ha kicsit több tojáskrémünk marad, mert azt kreatívan felhasználhatjuk egyéb szendvicsek készítésekor is.