Nyers gombás tortillatekercs
Nyers gombás tortillatekercs
Hozzávalók:
- 3 nagy méretű tortillalap
- 500 g ChefGomba hófehér, zárt kalapú csiperkegomba (vékonyra szeletelve)
- 200 g füstölt lazac vagy vékony füstölt sonka szelet
- fejes saláta
- cheddar sajt
A tojáskrémhez:
- 4-5 főtt tojás
- 1-2 dl majonéz (ízlés szerint)
- 1-2 dl tejföl (ízlés szerint)
- mustár (ízlés szerint)
- só, bors, kapor
Elkészítés:
A tojáskrémhez a főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd homogénre keverjük a majonézzel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és mustárral ízesítjük és megszórjuk friss kaporral. Kóstolgassuk a krémet, mert eltérő ízlésünk miatt lehet, hogy egyik-másik hozzávalóból többet teszünk bele. A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük.
A tortillalapokat megkenjük a tojáskrémmel, majd ráhelyezzük salátaleveleket, a lazac- vagy sonkaszeleteket, a sajt és a nyers fehér csiperkegomba szeleteket. Óvatosan feltekerjük, mint egy palacsintát és kb. 5 cm széles darabokra vágjuk. Érdemes átszúrni a tekercseket, hogy megtartsa a formáját. Előre is elkészíthetjük, így reggel összerakjuk és ebédre elfogyasztjuk. Finom és tápláló!
TIPP: Ne ijedjünk meg, ha kicsit több tojáskrémünk marad, mert azt kreatívan felhasználhatjuk egyéb szendvicsek készítésekor is.