Tejszínes gombás halfilé pirított újburgonyával
Tejszínes gombás halfilé pirított újburgonyával
Hozzávalók:
- 600 g halfilé ízlés szerint (sügér, afrikai harcsa, lepényhal)
- 500 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 2 dl tejszín
- 50 g gorgonzola sajt
- 1 csokor kapor
- 1 kg újburgonya
- sült krumpli fűszerkeverék
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A halszeleteket kevés olajon átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt csiperkegombát, sózzuk, borsozzuk és pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az apróra morzsolt gorgonzolát. Összefőzzük, óvatosan visszarakjuk bele a halfiléket és frissen vágott kaporral fűszerezzük.
A kisebb méretű újburgonyákat egészben megsütjük, majd tálalás előtt egy felhevített serpenyőben egy kevés zsiradékon a fűszerkeverékkel megszórva hirtelen átpirítjuk. Így nagyon finom ropogós lesz.
Frissen tálaljuk és azonnal fogyasszuk!