Tejszínes gombás halfilé pirított újburgonyával

ChefGomba Tejszines gombas halfile piritott ujburgonyaval

Tejszínes gombás halfilé pirított újburgonyával

Hozzávalók:

  • 600 g halfilé ízlés szerint (sügér, afrikai harcsa, lepényhal)
  • 500 g ChefGomba fehér csiperkegomba
  • 2 dl tejszín
  • 50 g gorgonzola sajt
  • 1 csokor kapor
  • 1 kg újburgonya
  • sült krumpli fűszerkeverék
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A halszeleteket kevés olajon átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt csiperkegombát, sózzuk, borsozzuk és pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az apróra morzsolt gorgonzolát. Összefőzzük, óvatosan visszarakjuk bele a halfiléket és frissen vágott kaporral fűszerezzük.

A kisebb méretű újburgonyákat egészben megsütjük, majd tálalás előtt egy felhevített serpenyőben egy kevés zsiradékon a fűszerkeverékkel megszórva hirtelen átpirítjuk. Így nagyon finom ropogós lesz.

Frissen tálaljuk és azonnal fogyasszuk!