Oldalas mézes pirított gombával és tejszínes répaszósszal
Oldalas mézes pirított gombával és tejszínes répaszósszal
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba bébi fehér csiperkegomba
- 4 sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl rizstejszín
- méz
- szójaszósz
- fokhagymapor
- 1 kg oldalas
- sült hús fűszerkeverék
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Az oldalast daraboljuk és zsiradékon egy tepsiben lefedve kb. 1,5 órát készre sütjük.
Egy serpenyőben dobjuk az egész fej csiperkegomba fejeket, meglocsoljuk mézzel és szójaszósszal, sózzuk-borsozzuk, majd arany pirítjuk őket, kiszedjük és félretesszük.
A félkarikákra vágott répákat ugyanabban a serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítjük és pirítjuk, pároljuk. A végén felöntjük a rizstejszínnel és összefőzzük. Levesszük a tűzről és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Azonnal tálaljuk ezt a kitűnő őszi ebédet