Oldalas mézes pirított gombával és tejszínes répaszósszal

Oldalas mezes gombaval es repaszosszal

Oldalas mézes pirított gombával és tejszínes répaszósszal

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi fehér csiperkegomba
  • 4 sárgarépa
  • 4 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl rizstejszín
  • méz
  • szójaszósz
  • fokhagymapor
  • 1 kg oldalas
  • sült hús fűszerkeverék
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Az oldalast daraboljuk és zsiradékon egy tepsiben lefedve kb. 1,5 órát készre sütjük.

Egy serpenyőben dobjuk az egész fej csiperkegomba fejeket, meglocsoljuk mézzel és szójaszósszal, sózzuk-borsozzuk, majd arany pirítjuk őket, kiszedjük és félretesszük.

A félkarikákra vágott répákat ugyanabban a serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítjük és pirítjuk, pároljuk. A végén felöntjük a rizstejszínnel és összefőzzük. Levesszük a tűzről és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Azonnal tálaljuk ezt a kitűnő őszi ebédet