Sütőtökkorongok gombapesztóval és kecskesajttal

Gombapesztos sutotokkorongok

Sütőtökkorongok gombapesztóval és kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 250 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • sütőtök
  • olaj, só, bors
  • egy marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag vagy tisztított mandula
  • 2 kávéskanál zöldpesztó
  • 200 g kecskesajt
  • 1 marék vörösáfonya

Elkészítés:
A sütőtök nyakát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és 1-1,5 óra alatt puhára sütjük.

A csiperkegombát felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Picit hűtjük, majd kézi aprítóba tesszük a bazsalikommal, a fenyőmaggal és a zöldpesztóval. Összeaprítjuk és hűtőbe tesszük. Nem kell hozzá plusz olaj, mert a mag is olajos és a pirításnál is kap egy pici olajat a massza.

A bébigombákat megmossuk, majd kevés olajon mézzel karamellizáljuk és aranybarnára pirítjuk.

A kihűlt tökkorongokat megkenjük a gombapesztóval, tetejükre teszünk egy karika kecskesajtot, mellétesszük a nyársakra húzott pirított gombát, majd megszórjuk vörösáfonyával.