Sütőtökkorongok gombapesztóval és kecskesajttal
Sütőtökkorongok gombapesztóval és kecskesajttal
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 250 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- sütőtök
- olaj, só, bors
- egy marék bazsalikom
- 2 evőkanál fenyőmag vagy tisztított mandula
- 2 kávéskanál zöldpesztó
- 200 g kecskesajt
- 1 marék vörösáfonya
Elkészítés:
A sütőtök nyakát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és 1-1,5 óra alatt puhára sütjük.
A csiperkegombát felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Picit hűtjük, majd kézi aprítóba tesszük a bazsalikommal, a fenyőmaggal és a zöldpesztóval. Összeaprítjuk és hűtőbe tesszük. Nem kell hozzá plusz olaj, mert a mag is olajos és a pirításnál is kap egy pici olajat a massza.
A bébigombákat megmossuk, majd kevés olajon mézzel karamellizáljuk és aranybarnára pirítjuk.
A kihűlt tökkorongokat megkenjük a gombapesztóval, tetejükre teszünk egy karika kecskesajtot, mellétesszük a nyársakra húzott pirított gombát, majd megszórjuk vörösáfonyával.