Pirított gombás lencsesaláta céklával
Pirított gombás lencsesaláta céklával
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- 250 g főtt lencse
- 2-3 főtt cékla
- 1 citrom leve
- friss zöldfűszer ízlés szerint (koriander)
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A céklákat lemossuk és héjában, alufóliába tekerve a sütőben egy óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra (kockákra vagy cikkekre) vágjuk.
Az apró fejű csiperkegombákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A lencse esetén tökéletes megoldás a főtt lencsekonzerv, mert jó minőségű és jelentős időt spórolunk. Leszűrjük, hozzákeverjük a gombához, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és összeforgatjuk az egészet. A sült céklával tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.
Kitűnő vegán, gyors és egészséges munkahelyi ebéd vagy otthoni vacsora és még melegíteni sem kell. Sajtimádók fetasajtot vagy kecskesajtot is tehetnek hozzá.
Tipp: előző este is összeállítható, másnap remekül felhasználható.