, ,

Pirított gombás lencsesaláta céklával

Gombas lencsesalata sult ceklaval

Pirított gombás lencsesaláta céklával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • 250 g főtt lencse
  • 2-3 főtt cékla
  • 1 citrom leve
  • friss zöldfűszer ízlés szerint (koriander)
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A céklákat lemossuk és héjában, alufóliába tekerve a sütőben egy óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra (kockákra vagy cikkekre) vágjuk.

Az apró fejű csiperkegombákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük, hagyjuk kihűlni.

A lencse esetén tökéletes megoldás a főtt lencsekonzerv, mert jó minőségű és jelentős időt spórolunk. Leszűrjük, hozzákeverjük a gombához, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és összeforgatjuk az egészet. A sült céklával tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.

Kitűnő vegán, gyors és egészséges munkahelyi ebéd vagy otthoni vacsora és még melegíteni sem kell. Sajtimádók fetasajtot vagy kecskesajtot is tehetnek hozzá.

Tipp: előző este is összeállítható, másnap remekül felhasználható.