Vegán pásztor pite
Vegán pásztor pite
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 300 g kelbimbó
- 4 sárgarépa
- 3 szárzeller
- 250 g lencse
- 80 g paradicsompüré
- 1 kg burgonya
- 1 hagyma
- olívaolaj, só, bors
Öntet:
- joghurt
- zöldfűszerek
Elkészítés:
Ízlés szerint elkészítjük a burgonyapürét. Legjobb, ha egy nappal korábban megcsináljuk vagy előző napról maradtat használunk, hogy jobb legyen a tartása és szikkadtabb legyen.
A kelbimbókat megpároljuk, majd felszeleteljük.
A gombát és a zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy felhevített serpenyőben kevés olajon megpároljuk, karamellizáljuk először a sárgarépát, majd 10 perc múlva a gombát és a zellert. További 10 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a lecsepegtetett lencsét. 2-3 percig együtt főzzük.
Egy tortaforma alját kirakjuk a kelbimbószeletekkel, rákanalazzuk a gombaragut, majd a burgonyapürét.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a püré aranybarna lesz (kb. fél óra). Tálalás előtt pihentetjük, hogy szépen vágható legyen.
Extrán feldobhatjuk egy frissítő zöldfűszeres joghurtos öntettel.