Póréhagyma krémleves pirított gombával
Póréhagyma krémleves pirított gombával
Hozzávalók:
- 2 póréhagyma törzse, alaposan letisztítva, felkarikázva
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 2 burgonya
- 2 liter alaplé 1 leveskockából
- 1 dl tejszín
- zöldségcsíra
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon átpirítjuk, hozzáöntünk annyi alaplevet, hogy ellepje és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is. Folyamatosan pótoljuk a folyadékot, hogy ellepje.
Amikor megpuhultak, botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük. Ha nem kellőképpen homogén a leves állaga, szűrjük át. Hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A gombát megmossuk, szeleteljük, felhevített serpenyőben pici olajon lepirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
A levest tányérba szedjük, ráteszünk egy kis csírát, majd a közepére halmozzuk a pirított gombát.