,

Póréhagyma krémleves pirított gombával

Porehagyma kremleves piritott gombaval

Póréhagyma krémleves pirított gombával

Hozzávalók:

  • 2 póréhagyma törzse, alaposan letisztítva, felkarikázva
  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 2 burgonya
  • 2 liter alaplé 1 leveskockából
  • 1 dl tejszín
  • zöldségcsíra
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon átpirítjuk, hozzáöntünk annyi alaplevet, hogy ellepje és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is. Folyamatosan pótoljuk a folyadékot, hogy ellepje.

Amikor megpuhultak, botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük. Ha nem kellőképpen homogén a leves állaga, szűrjük át. Hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

A gombát megmossuk, szeleteljük, felhevített serpenyőben pici olajon lepirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.

A levest tányérba szedjük, ráteszünk egy kis csírát, majd a közepére halmozzuk a pirított gombát.