Resztelt gomba
Resztelt gomba
Hozzávalók:
- 200 g ChefGomba laskagomba
- 300 g ChefGomba csiperkegomba
- 2 ChefGomba Portobello
- 3 hagyma
- 1,5 teáskanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- majoranna, fokhagymapor
- 1 dl alaplé
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Kevés olajon átfuttatjuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük majorannával és fokhagymaporral.
A gombákat folyó víz alatt gyors mozdulattal átöblítjük és csíkokra vágjuk. A paradicsomos alaphoz puhulási sorrendben adjuk a hozzávalókat: először a laskát, kb. 5 perc múlva a hagymát és 3-4 perc múlva a másik két gombafélét. Időközben meghintjük pirospaprikával és adagoljuk az alaplevet, hogy jó szaftos legyen.
Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint tálaljuk, legjobb petrezselymes főtt burgonyával, de nagyon finom a kovászos uborkával is.