,

Resztelt gomba

Resztelt gomba

Resztelt gomba

Hozzávalók:

  • 200 g ChefGomba laskagomba
  • 300 g ChefGomba csiperkegomba
  • 2 ChefGomba Portobello
  • 3 hagyma
  • 1,5 teáskanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • majoranna, fokhagymapor
  • 1 dl alaplé
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Kevés olajon átfuttatjuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük majorannával és fokhagymaporral.

A gombákat folyó víz alatt gyors mozdulattal átöblítjük és csíkokra vágjuk. A paradicsomos alaphoz puhulási sorrendben adjuk a hozzávalókat: először a laskát, kb. 5 perc múlva a hagymát és 3-4 perc múlva a másik két gombafélét. Időközben meghintjük pirospaprikával és adagoljuk az alaplevet, hogy jó szaftos legyen.

Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint tálaljuk, legjobb petrezselymes főtt burgonyával, de nagyon finom a kovászos uborkával is.