,

Zöldbabfőzelék pirított gombával

Zoldbabfozelek grillgombaval

Zöldbabfőzelék pirított gombával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • 1 evőkanál zöldpesto
  • 1 kg zöldbab
  • liszt
  • hagyma, fokhagyma
  • petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, aprózzuk, kevés vízben megpároljuk, majd gyenge hagymás rántással sűrítjük. Hozzáadjuk a friss petrezselymet is.

A bébi csiperkegombákat megmossuk, kettévágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zöldpestot. Összepirítjuk és főzelék feltételeként tálaljuk. Kitűnő vegán nyári egészséges ebéd.