Shiitake gombás rizottó
Shiitake gombás rizottó
Hozzávalók:
- 100 g ChefGomba shiitake
- 2 csésze rizottó rizs
- fél liter alaplé
- 2-3 evőkanál fehérbor
- 50 g vaj
- 1 evőkanál zsálya
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- olaj, só
Elkészítés:
Vajon lepirítjuk az apró kockákra vágott gombát. Sózzuk, majd hozzáadjuk a rizst és átkeverjük. Fontos, hogy rizottó rizzsel dolgozzunk, mert az hamar elkészül. Lefedve pároljuk, apránként adagolva az alaplevet és a bort. Folyamatos keverést és állandó felügyeletet igényel!
Amikor puha a rizs, beleforgatjuk az apróra vágott friss zsályát és a parmezánt.
Azonnal tálaljuk, akár friss salátával is kitűnő vacsora!
Vegánoknak növényi zsiradékkal és növényi sajttal készítjük.