,

Shiitake gombás rizottó

Shiitake gombas rizotto

Shiitake gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 100 g ChefGomba shiitake
  • 2 csésze rizottó rizs
  • fél liter alaplé
  • 2-3 evőkanál fehérbor
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál zsálya
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • olaj, só

Elkészítés:
Vajon lepirítjuk az apró kockákra vágott gombát. Sózzuk, majd hozzáadjuk a rizst és átkeverjük. Fontos, hogy rizottó rizzsel dolgozzunk, mert az hamar elkészül. Lefedve pároljuk, apránként adagolva az alaplevet és a bort. Folyamatos keverést és állandó felügyeletet igényel!

Amikor puha a rizs, beleforgatjuk az apróra vágott friss zsályát és a parmezánt.

Azonnal tálaljuk, akár friss salátával is kitűnő vacsora!

Vegánoknak növényi zsiradékkal és növényi sajttal készítjük.