, ,

Gombás padlizsános pirítós

Gombas padlizsanos piritos

Gombás padlizsános pirítós

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba vegyes gomba (laskagomba, csiperkegomba, shiitake, ördögszekér laskagomba)
  • 1 padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szelet kenyér
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Zúzott fokhagymából, olajból, sóból pácot készítünk és ecset segítségével bekenjünk a hosszában levágott vékony padlizsánszeletek mindkét oldalát. Serpenyőben kevés olajon lesütjük, kivesszük és félretesszük.

Ugyanebben a serpenyőbe tesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

Helyükre tesszük a kenyérszeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Kivesszük, majd mindegyik szelet pirítósra teszünk egy szelet padlizsánt és ráhalmozzuk a pirított gombát.

Gyors, vegán vacsora kevés mosogatnivalóval.