Gombás padlizsános pirítós
Gombás padlizsános pirítós
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba vegyes gomba (laskagomba, csiperkegomba, shiitake, ördögszekér laskagomba)
- 1 padlizsán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4-5 szelet kenyér
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Zúzott fokhagymából, olajból, sóból pácot készítünk és ecset segítségével bekenjünk a hosszában levágott vékony padlizsánszeletek mindkét oldalát. Serpenyőben kevés olajon lesütjük, kivesszük és félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőbe tesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
Helyükre tesszük a kenyérszeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Kivesszük, majd mindegyik szelet pirítósra teszünk egy szelet padlizsánt és ráhalmozzuk a pirított gombát.
Gyors, vegán vacsora kevés mosogatnivalóval.