Sóskafőzelék grillgombával
Sóskafőzelék grillgombával
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba Portobello és fehér grillgomba vegyesen
- 1000 g sóska
- 2 dl tej
- 2-3 evőkanál liszt
- só
- cukor
- főtt rizs
Elkészítés:
A sóska szárát lecsípjük, alaposan megmossuk és egy edényben kevés olajon elkezdjük párolni. Közben a tejből és lisztből habarást készítünk és a sóskára öntjük. Összekeverjük és botturmix-szal pépesítjük. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. 3-4 percig folyamatos keverés mellett átforraljuk és készen van.
A gombát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen átgrillezzük.
Frissen fogyasszuk, főtt rizst vagy burgonyát tálaljunk hozzá a sóska savassága miatt.