,

Sóskafőzelék grillgombával

Soskafozelek grillgombaval

Sóskafőzelék grillgombával

Hozzávalók:

  • 1000 g ChefGomba Portobello és fehér grillgomba vegyesen
  • 1000 g sóska
  • 2 dl tej
  • 2-3 evőkanál liszt
  • cukor
  • főtt rizs

Elkészítés:
A sóska szárát lecsípjük, alaposan megmossuk és egy edényben kevés olajon elkezdjük párolni. Közben a tejből és lisztből habarást készítünk és a sóskára öntjük. Összekeverjük és botturmix-szal pépesítjük. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. 3-4 percig folyamatos keverés mellett átforraljuk és készen van.

A gombát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen átgrillezzük.

Frissen fogyasszuk, főtt rizst vagy burgonyát tálaljunk hozzá a sóska savassága miatt.