ChefGomba Tarkonyos csiperkegomba leves

Tárkonyos csiperkegomba leves

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba fehér csiperkegomba
  • 300 g csirkemell
  • 3 közepes sárgarépa
  • fél zeller
  • 1 fehérrépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 liter alaplé
  • tárkony, citrom

Elkészítés:
Az apró kockára vágott csirkemellet megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított zöldségeket és a friss tárkony felét. Kevés folyadék hozzáadásával félig puhára pároljuk (15-20 perc), majd felengedjük a többi alaplével.
Ezután hozzáadjuk a csiperkegomba szeleteket és habarással sűrítjük.
Összeforraljuk, megszórjuk a maradék tárkonnyal és a citrom levével ízesítjük.