ChefGomba piritott gomba borsoval mentaval karfiolrizzsel

Vegyes gombás zöldborsó karfiolrizzsel

Hozzávalók:
150 g shiitake
150 g pioppino
1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
300 g fejtett borsó
zöldfűszerek (menta, citromfű, koriander)
fokhagymasó, olaj, só, bors

Elkészítés:
A zöldborsót előpároljuk, leszűrjük, félretesszük. A gombákat jól megpirítjuk egy kevés zsiradékon, sózzuk, borsozzuk.
A karfiolt kis rózsákra szedjük, egy késes aprítóban rizs méretűre aprítjuk és egy serpenyőben pici folyadékkal (max. 100 ml) fedő alatt pároljuk, majd fokhagymasózzuk és jól megpirítjuk.
A zöldfűszereket apróra vágjuk, majd a kész hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk.