,

Vitaminfalatkák

Vitaminfalatkak

Vitaminfalatkák

Hozzávalók:

  • 3 db ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • fél uborka
  • 100 g kecskesajt
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1 avokádó
  • 1 citrom leve
  • 2 narancs

Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntjük a mézet és a szójaszószt és állandó keverés mellett felforrósítjuk. A gombát középen kettévágjuk, majd 1 centi vastag szeletekre daraboljuk. Beledobjuk a serpenyőbe és folyamatos forgatás mellett megpároljuk őket. Közben sózzuk, viszont plusz folyadékot nem kell hozzáadni. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.

Az avokádót meghámozzuk, húsát villával összetörjük és meglocsoljuk a citrom levével.

Elkésztítjük a falatkákat: az uborkákat félkarikákra vágjuk, rátesszük egy darabka kecskesajtot, arra a gombát, tetejükre pedig egy kis kávéskanál avokádókrémet. A falatkákat fogvájóval rögzítjük és narancsgerezdeken tálaljuk.