Vitaminfalatkák
Vitaminfalatkák
Hozzávalók:
- 3 db ChefGomba ördögszekér laskagomba
- fél uborka
- 100 g kecskesajt
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1 avokádó
- 1 citrom leve
- 2 narancs
Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntjük a mézet és a szójaszószt és állandó keverés mellett felforrósítjuk. A gombát középen kettévágjuk, majd 1 centi vastag szeletekre daraboljuk. Beledobjuk a serpenyőbe és folyamatos forgatás mellett megpároljuk őket. Közben sózzuk, viszont plusz folyadékot nem kell hozzáadni. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.
Az avokádót meghámozzuk, húsát villával összetörjük és meglocsoljuk a citrom levével.
Elkésztítjük a falatkákat: az uborkákat félkarikákra vágjuk, rátesszük egy darabka kecskesajtot, arra a gombát, tetejükre pedig egy kis kávéskanál avokádókrémet. A falatkákat fogvájóval rögzítjük és narancsgerezdeken tálaljuk.