Zöldborsókrémleves gombachips-szel
Zöldborsókrémleves gombachips-szel
Hozzávalók:
1,5 liter alaplé
600 g zöldborsó
2-3 evőkanál rizstejszín
1 vöröshagyma
só, bors
brokkolicsíra
a gombachips-hez:
6 db ChefGomba Portobello gomba
Provence-i fűszerkeverék
olívaolaj
Elkészítés:
A gombachips-ekhez a portobello gombákat vékony szeletekre vágjuk, só-bors-fűszerkeverék-olívaolajból pácot készítünk. A gomba szeleteket tepsiben sütőpapíron egymás mellé helyezzük és egy ecsettel vékonyan megkenjünk az olajos páccal. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük (kb. 20-25 perc).
A zöldborsót előpároljuk, folyamatosan sózzuk, borsozzuk, egészben hozzáadjuk a vöröshagymát. Felöntjük az alaplé egyharmadával, majd puhára pároljuk. Kivesszük a hagymát, botmixerrel pépesítjük és leszűrjük, hogy a héjdaraboktól mentesítsük. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és felöntjük a maradék alaplével. Brokkolicsírával és gombachips-szel megszórva tálaljuk.