ChefGomba zoldsegfuszeres palacsinta

Zöldfűszeres palacsinta pirított gombával, lazaccal, ricottával

Hozzávalók:
150 g shiitake
fél liter palacsintatészta (200 g liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 2 dl szódavíz)
3 evőkanál finomra aprított zöldfűszer (menta, koriander, citromfű, petrezselyem)
200 g ricotta
150 g füstölt lazac
snidling

Elkészítés:
A shiitake gombát felszeleteljük és sóval, borssal ropogósra pirítjuk. A palacsintatésztába keverjük a finomra vágott zöldfűszereket és kisütjük. Pikánsabbá tehetjük egy kevés csilivel. Jobb, ha vastagabb palacsintákat készítünk. A kész palacsintákat kiterítjük és lazán rászórjuk a ricottát, a lazaccsíkokat és a pirított gombát, majd megszórjuk snidlinggel. Kitűnő hétvégi villás reggeli!