Zöldfűszeres palacsinta reggeli
Zöldfűszeres palacsinta pirított gombával, lazaccal, ricottával
Hozzávalók:
- 150 g ChefGomba Gourmet shiitake
- fél liter palacsintatészta (200 g liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 2 dl szódavíz)
- 3 evőkanál finomra aprított zöldfűszer (menta, koriander, citromfű, petrezselyem)
- 200 g ricotta
- 150 g füstölt lazac
- snidling
Elkészítés:
A shiitake gombát felszeleteljük és sóval, borssal ropogósra pirítjuk. A palacsintatésztába keverjük a finomra vágott zöldfűszereket és kisütjük. Pikánsabbá tehetjük egy kevés csilivel. Jobb, ha vastagabb palacsintákat készítünk.
A kész palacsintákat kiterítjük és lazán rászórjuk a ricottát, a lazaccsíkokat és a pirított gombát, majd megszórjuk snidlinggel. Kitűnő hétvégi villás reggeli!