ChefGomba gombas raguval toltott padlizsan

Gombaraguval töltött padlizsán kaporszósszal

Hozzávalók:
500 g barna vagy fehér csiperkegomba
100 g kockázott császárszalonna
fél szál félszáraz kolbász
1 padlizsán
pár szem burgonya
sült burgonya fűszerkeverék
olaj, só, bors
A kaporszószhoz: 2 csokor kapor, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A csiperkegombát apró kockákra vágjuk és folyadékvesztésig pároljuk, majd pirítjuk és sózzuk, borsozzuk.
Az apró kockára vágott császárszalonnát saját zsírjában megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott kolbászt és a pirított gombát. Összeforraljuk és félretesszük.

A padlizsánokat kettévágjuk, közepüket kivájjuk és beletöltjük a szalonnás-kolbászos-gombás ragut. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben a sajt pirulásáig, kb. 20-25 percig sütjük.

A burgonyát megfőzzük, kockázzuk, fűszerezzük és serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A kaporszószhoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon, állandó keverés mellett dinszteljük. Meghintjük a liszttel, kevés folyadékot adunk hozzá és állandó keverés mellett mártás állagúra főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a legvégén hozzákeverjük a tejfölt. Összeforraljuk és frissen tálaljuk a padlizsán mellé.