ChefGomba sorteszta bundas rantott gomba

Zöldfűszeres parmezános sörtésztában sült gomba káposztasalátával

Hozzávalók:
300 g steak csiperkegomba szelet
100 g liszt
1 tojás
250 ml sör
reszelt parmezán
apróra vágott zöldfűszer (menta, citromfű, koriander, csilipaprika)
A salátához:
fél fej lilakáposzta
300 g tejföl
3 főtt tojás
2 evőkanál mustár
só, cukor, olívaolaj

Elkészítés:
A sörtésztához a sört, a lisztet, a tojást és a parmezánt összekeverjük és hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük és belekeverjük a fűszereket. Közvetlenül sütés előtt beleforgatjuk a gombaszeleteket és forró olajban kisütjük.

A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Az öntethez a főtt tojássárgákat, sót, borsot, mustárt és az olívaolajat homogénre keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tejfölt és az apró kockákra vágott főtt tojásfehérjét. Beleforgatjuk a káposztát és a brassói mellé tálaljuk.

Sült édesburgonya hasábokkal tálaljuk!