Afonyas grilltal

Áfonyás grilltál

Hozzávalók:

  • 4 ChefGomba Portobello
  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 3 ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • olaj, méz, szójaszósz, só, bors
  • 150-200 g friss áfonya

Elkészítés:
A gombákat megmossuk. A Portobello ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a barna csiperkegomba fejekből kitörjük a tönköt, az ördögszekér laskát pedig vízszintesen szeleteljük. Felhevített serpenyőben kevés olajon grillezni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fokhagymaporral, meglocsoljuk mézzel és szójaszósszal. Készre grillezzük.

Nagy tálra halmozzuk és meghintjük a megmosott áfonyával. Különleges kombináció önállóan köretként, de pirítóssal vacsoraként is.