Tonhalas-gombás mini falatkák
Tonhalas-gombás mini falatkák
Hozzávalók:
A kapros-olajos gombához:
- 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
- 1 citrom leve
- friss kapor
- olaj, só, bors
A tonhalkrémhez:
- 125 g krémsajt
- 180-200 g tonhaltörzs
- frissen vágott snidling
- só, bors
Plusz:
- 1 csomag hónapos retek
- friss bagett vagy kifli
- fogvájó
Elkészítés:
A gombafejeket kevés vízzel pár percig pároljuk, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott kaprot, sót, borsot, citromlevet, majd beleforgatjuk a gombákat és állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a krémsajtot és a tonhalat villával darabosra keverjük, sózzuk, hozzáadjuk a felaprított friss snidlinget, a citrom levével ízesítjük, majd a gombafejekbe töltjük.
A pékárut karikákra vágjuk, ráteszünk egy szelet retket vagy bármilyen idényzöldséget (pl. paprika, kígyóuborka), majd egy kiskanál tonhalkrémet és a tetejére egy fej gombát. Fogvájóval rögzítjük. Hirtelen betoppanó vendégeknek tökéletes és gyors vendégváró.