,

Tonhalas-gombás mini falatkák

Tonhalas gombas mini falatkak

Tonhalas-gombás mini falatkák

Hozzávalók:

A kapros-olajos gombához:

  • 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
  • 1 citrom leve
  • friss kapor
  • olaj, só, bors

A tonhalkrémhez:

  • 125 g krémsajt
  • 180-200 g tonhaltörzs
  • frissen vágott snidling
  • só, bors

Plusz:

  • 1 csomag hónapos retek
  • friss bagett vagy kifli
  • fogvájó

Elkészítés:
A gombafejeket kevés vízzel pár percig pároljuk, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott kaprot, sót, borsot, citromlevet, majd beleforgatjuk a gombákat és állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket: a krémsajtot és a tonhalat villával darabosra keverjük, sózzuk, hozzáadjuk a felaprított friss snidlinget, a citrom levével ízesítjük, majd a gombafejekbe töltjük.

A pékárut karikákra vágjuk, ráteszünk egy szelet retket vagy bármilyen idényzöldséget (pl. paprika, kígyóuborka), majd egy kiskanál tonhalkrémet és a tetejére egy fej gombát. Fogvájóval rögzítjük. Hirtelen betoppanó vendégeknek tökéletes és gyors vendégváró.