Aszalt szilvás csirkemell vörösboros gombaszószban_2021

Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombaszószban

Hozzávalók:

  • 500 g csiperkegomba
  • 1000 g csirkemell
  • 300 g aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük és pálcikával felszúrjuk. Serpenyőben kevés olajon, kis víz hozzáadásával megpároljuk. A maradék aszalt szilvát is a húsok mellé tesszük és a vörösborral felöntjük.

Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és addig főzzük, amíg a mellé helyezett aszalt szilva besűríti a vörösboros gombás szószt.

Főtt rizzsel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt pótoljuk a vizet!