Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba friss vegyes gomba (fehér és barna csiperkegomba, shiitake, laskagomba, stb. bármilyen összetételben
- 3-4 kacsamell
- 4-5 közepes cékla
- 3-4 evőkanál fehérbor
- 2-3 evőkanál friss tárkony
- 4-5 evőkanál főzőtejszín
- 1-2 citrom
- kapor
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket és még további 15-20 percig letakarva sütjük. A szeletelt gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá és elkezdjük párolni.
Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk.
A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk és ráfacsarjuk ízlés szerint a citromot, végül apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.