Mangos quinoas ceklas gombasalata

Mangós quinoás céklás gombasaláta

Hozzávalók:

  • 250 g fehér csiperkegomba
  • 150 g főtt quinoa
  • 2-3 kisebb cékla
  • 150 g kecskesajt
  • zöldsaláta (fejes saláta, rukkola)

A dresszinghez: 

  • 1 puha mangó
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kevés só

Elkészítés:
A céklákat megmossuk, majd fóliába tekerve héjában megsütjük 180 fokon kb. 1 órán át. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

A gombát hajszálvékonyra szeleteljük. A salátát megmossuk, tálra helyezzük, hozzáadjuk a quinoát, a céklát és a gomba felét. Óvatosan összeforgatjuk, majd a meghintjük morzsolt kecskesajttal és a maradék gombával.
A dresszinghez meghámozzuk a mangót, húsát pürésítjük, majd sóval, olívaolajjal és a citromlével ízesítjük, végül homogénre keverjük.

A salátát közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoljuk a mangódresszinggel és azonnal tálaljuk.