Mangós quinoás céklás gombasaláta
Mangós quinoás céklás gombasaláta
Hozzávalók:
- 250 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 150 g főtt quinoa
- 2-3 kisebb cékla
- 150 g kecskesajt
- zöldsaláta (fejes saláta, rukkola)
A dresszinghez:
- 1 puha mangó
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- kevés só
Elkészítés:
A céklákat megmossuk, majd fóliába tekerve héjában megsütjük 180 fokon kb. 1 órán át. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A gombát hajszálvékonyra szeleteljük. A salátát megmossuk, tálra helyezzük, hozzáadjuk a quinoát, a céklát és a gomba felét. Óvatosan összeforgatjuk, majd a meghintjük morzsolt kecskesajttal és a maradék gombával.
A dresszinghez meghámozzuk a mangót, húsát pürésítjük, majd sóval, olívaolajjal és a citromlével ízesítjük, végül homogénre keverjük.
A salátát közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoljuk a mangódresszinggel és azonnal tálaljuk.