ChefGomba azsiai csirkemell gombaval

Ázsiai gombás-zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 500 g vegyes gomba (laskagomba, sárga laskagomba, déli tőkegomba)
  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 3-4 bébikukorica
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3-4 brokkolirózsa
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • ázsiai fűszerkeverék
  • kis darab gyömbér
  • koriander, petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket és a csirkemellet csíkokra vágjuk.

A csirkemellet olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük és félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a gombát és kérgesre pirítjuk. Megszórjuk ázsiai fűszerkeverékkel és, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért is és megbolondíthatjuk friss citromfűvel is. Ezután a sárgarépával, a brokkolival és a hagymákkal tovább pirítjuk még 5 percig.

Visszatesszük a csirkemellet, majd legvégén a paprikát és a cukkinit, majd 3 perc után levesszük a tűzről, hogy roppanósak maradjanak.

Megszórjuk friss korianderrel és azonnal tálaljuk.