Ázsiai gombás-zöldséges csirkemell
Ázsiai gombás-zöldséges csirkemell
Hozzávalók:
- 500 g vegyes gomba (laskagomba, sárga laskagomba, déli tőkegomba)
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 cukkini
- 3-4 bébikukorica
- 1 kaliforniai paprika
- 3-4 brokkolirózsa
- 1 fej hagyma
- 1 szál újhagyma
- ázsiai fűszerkeverék
- kis darab gyömbér
- koriander, petrezselyem
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket és a csirkemellet csíkokra vágjuk.
A csirkemellet olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük és félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a gombát és kérgesre pirítjuk. Megszórjuk ázsiai fűszerkeverékkel és, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért is és megbolondíthatjuk friss citromfűvel is. Ezután a sárgarépával, a brokkolival és a hagymákkal tovább pirítjuk még 5 percig.
Visszatesszük a csirkemellet, majd legvégén a paprikát és a cukkinit, majd 3 perc után levesszük a tűzről, hogy roppanósak maradjanak.
Megszórjuk friss korianderrel és azonnal tálaljuk.