,

Sütőtök krémleves pirított shiitake gombával

ChefGomba sutotokkremleves piritott shiitake

Sütőtök krémleves pirított shiitake gombával

Hozzávalók:
fél sütőtök
1-2 fej vöröshagyma
2 közepes burgonya
1 paprika
2,5-3 liter zöldség alaplé vagy leveskocka/consommé
3 evőkanál főzőtejszín (növényi vagy állati)
100 g ChefGomba Gourmet shiitake
olaj, só

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, burgonyát és a paprikát. Kevés alaplé hozzáadásával készre pároljuk. Ha elkészültünk, botmixerrel pépesítjük és ez idő alatt, a maradék alaplével felöntjük, majd tejszínnel dúsítjuk. Szükség esetén átszűrjük, hogy megmaradjon a krémessége. Újra felforraljuk.
A vékony szeletekre vágott shiitake gombát sózzuk és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A levest a pirított gombával megszórva frissen tálaljuk.