Baconbe tekert csirkemáj pirított gombával és zöldborsópürével
Baconbe tekert csirkemáj pirított gombával és zöldborsópürével
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba laskagomba és shiitake szeletelve vegyesen
- 500 g csirkemáj
- bacon (májanként 1 szelet)
- 400 g főtt burgonya
- 400 g zöldborsó (mirelit)
- snidling vagy kakukkfű
- fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A gombát kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A májakat óvatosan a baconszeletekbe tekerjük, hústűvel rögzítjük.
A főtt burgonyát karikákra vágjuk, tepsibe tesszük és ráhelyezzük a baconbe tekert májakat. Aranybarnára sütjük.
A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.
Tálaláskor a burgonyára szedjük a pirított gombát, majd mellétesszük a májakat és a zöldborsópürével tálaljuk.