Baconbe tekert csirkemáj pirított gombával és zöldborsópürével

Baconbe tekert csirkemaj piritott gombaval

Baconbe tekert csirkemáj pirított gombával és zöldborsópürével

Hozzávalók:

  • 600 g ChefGomba laskagomba és shiitake szeletelve vegyesen
  • 500 g csirkemáj
  • bacon (májanként 1 szelet)
  • 400 g főtt burgonya
  • 400 g zöldborsó (mirelit)
  • snidling vagy kakukkfű
  • fokhagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés:
A gombát kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük.

A májakat óvatosan a baconszeletekbe tekerjük, hústűvel rögzítjük.

A főtt burgonyát karikákra vágjuk, tepsibe tesszük és ráhelyezzük a baconbe tekert májakat. Aranybarnára sütjük.

A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.

Tálaláskor a burgonyára szedjük a pirított gombát, majd mellétesszük a májakat és a zöldborsópürével tálaljuk.