Polentapizza pirított gombával
Polentapizza pirított gombával
Hozzávalók:
A gombafeltéthez:
- 300 g ChefGomba laskagomba és shiitake vegyesen
- 250 g csiperkegomba
- 4-5 kápia paprika
- zöldfűszer
- fokhagyma
- só, bors, olívaolaj
A polentához:
- 200 g kukoricadara
- 1 liter alaplé
A püréhez:
- 400 g zöldborsó (mirelit)
- snidling
Elkészítés:
A polentát érdemes előző nap elkészíteni. Ehhez a kukoricadarát alaplében kásává főzzük, majd tortaformába öntjük, hogy megszilárduljon. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt háromszögekre vágjuk és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk.
A kápia paprikákat tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben forgassuk, hogy egyformán süljön. Nem baj, ha néhol fekete. Amikor megsült, várjuk meg, míg kihűl. Óvatosan lehúzzuk a héját és csíkokra vágjuk.
A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. Összekeverjük a felcsíkozott paprikával.
A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.
A polenta háromszögeket megkenjük a borsópürével, majd rátesszük a pirított gombafeltétet. Frissen, azonnal fogyasztjuk!