Bolognai raguval töltött portobello

bolognai raguval toltott portobello

Bolognai raguval töltött portobello

Hozzávalók:
500 g darált borjú- vagy sertéshús
300 g paradicsomszósz
8 db ChefGomba Gourmet Portobello gomba
1 nagy fej vöröshagyma
oregánó
durvára reszelt parmezán
olaj, só, bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 20 percig puhulni hagyjuk. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oregánóval és további 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A portobello gombák tönkjét eltávolítjuk és beletöltjük a ragut. Sajttal megszórjuk és 200 fokos, előre melegített sütőben, rácsos tepsiben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc).

TIPP: az eltávolított tönköt természetesen egyéb ételekhez, mint levesek, raguk, később felhasználhatjuk.