Húsleves zöldborsóval és laskagombával
Húsleves zöldborsóval és laskagombával
Hozzávalók:
3-4 liter víz
1 kg csirkehús (mell, comb)
1 közepes hagyma
2 kisebb zeller
3+1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csésze zöldborsó
300 g ChefGomba laskagomba
Elkészítés:
Az alapléhez a vízben a csirkehúst 1 órán át főzzük alacsony lángon, hogy gyöngyözzön.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy óra főzés után belerakjuk a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert.
Alacsony lángon további egy órán át főzzük. Szükség esetén még sózzuk, az időközben elfőtt vizet pótoljuk.
1,5 liter leszűrt leves alaplébe tegyünk 1 csésze zöldborsót, valamint 300 g csíkokra vágott laskagombát. Főzzük együtt 8-10 percig, végül adjuk hozzá a levesben megfőtt és kockákra vágott sárgarépát és csirkehúst.